top of page

About

117647512_10223559784446969_147119862316

 

Mijn naam is
Maarten Snethlage 

 

En ik vind het heel leuk dat je interesse hebt in wie ik als persoon ben! Ik ben net als jij een mens, en doe niets liever dan vanuit een diepere verbinding écht samen te zijn met andere mensen. Vandaar dat mijn huidige professionele rol als therapeut me ook zo goed ligt. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar de mens, de mind, de natuur en de verbinding tussen alles. Mede hierdoor heb ik mezelf opgeleid als psycholoog, learning & development specialist, trainer, coach en yin yoga docent. Bovendien heb ik de afgelopen jaren veel mogen leren op het gebied van leiderschap- en teamontwikkeling. Ik heb over de jaren heen mogen leren wat ervoor nodig is om in verbinding met je authentieke 'zelf' en liefde een moeiteloos en kinderlijk leven te leiden. En dat gun ik een ieder ander ook!

Ik geloof dat het menselijk lichaam continu signalen afgeeft aan het brein om gehoord te worden 

Maar om je hier ook in ons drukke bestaan bewust van te zijn is best een uitdaging. Als baby staan we nog volledig in contact met ons lichaam. We huilen als ons iets dwars zit. En we lachen wanneer we tevreden zijn. Naarmate we ouder worden wordt het steeds lastiger om dit contact te blijven behouden. Ons onderwijs en opvoeding is nog niet ingesteld om te leren 'voelen' of bewust te 'zijn'. Deze zijn voornamelijk ingesteld om ons cognitief zo goed mogelijk op te leiden. Zodat we prestaties kunnen leveren en succes te hebben in ons leven. Hartstikke mooi! Zolang we onthouden dat we in werkelijkheid veel meer zijn dan onze cognitie, gedachtes en onze successen. Ons lichaam dient om ons hieraan te herinneren, door middel van intuïtie, gevoelens en behoeften. Lijden ontstaat naar mijn beleving wanneer we te druk zijn om hiernaar te luisteren. Ik heb zelf een dubbele hernia in mijn onderrug en een flink gebroken hart nodig gehad om hierin echt mijn lessen te leren. En ik leer nog steeds! Ik ben er vol liefde voor jou om jou, wellicht net wat minder gebroken, weer in contact te brengen met deze universele wijsheid! 

Over de jaren heen heb ik geleerd om mijn hoog sensitiviteit alsmaar meer als kracht in te zetten

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin bij zowel mijn papa, mama als mijn 2 prachtige zussen. En na jaren had ik het geluk ook nog een broertje te krijgen. Een hond dan wel, onze lieve 'Buddy'. Ik heb van mijn ouders mogen leren en voelen hoe fijn het is om liefde aan anderen te geven en deze ook te mogen ontvangen. Wat ik als kind nog niet had geleerd was om deze liefde ook bij mezelf te vinden. Daar herinnerde Buddy mij aan. 

         Als kind was ik een jongen die gevoeliger leek te zijn dan andere kinderen. Ik huilde veel, en lachten minstens net zo vaak. Op de basisschool werkte ik hard, en schreef ik het liefste fantasierijke verhalen. En ik droomde van een leven als muzikant. Ik was ook iemand die op zijn eigen verjaardagsfeestje overprikkeld naar bed was gegaan omdat ik te moe was geworden van het harde geschreeuw van mijn vriendjes. Op de middelbare leek mijn gevoeligheid niet meer welkom te zijn. Ik werd hierop gepest en heb mezelf aan geleerd om tussen de rest van de puberende kinderen te passen. Het heeft even geduurd voordat ik deze gevoeligheid weer heb durven uit te nodigen. Ik ben allereerst na het afronden van mijn middelbare school, en in een depressieve staat, in gesprek gegaan met een coach/psycholoog. Zij heeft mij doen laten inzien dat de dingen waar ik zo mee aan het struggelen was heel menselijk waren. En ik heb mogen ervaren hoe bevrijdend het voelt om delen dingen te delen. Niet veel later ben ik  deze website gestart. In eerste instantie om door blogs mijn kwetsbare waarheid van me af te schrijven. Ik wilde mezelf uitdagen om juist de delen waar ik me zo voor schaamde meer aan de wereld te laten zien. En met de hoop dat mensen zich hier in konden herkennen. Inmiddels kun je je op deze website ook zien waar ik als mens voor sta, en wat ik mogelijk voor jou in jouw bewust-zijnsontwikkeling verder kan betekenen. 

 

Ik weet hoe lastig het kan zijn om los te komen van beperkende overtuigingen en blokkades.

Ik ken de pijn en de onzekerheid die daarbij komt kijken. En ik weet ook hoe bevrijdend het kan zijn deze beperkingen en blokkades los te laten. Vanuit mijn liefde voor de mens ondersteun ik jou, en ieder ander mens in dit proces van bewustwording, en thuiskomen. In wie je in essentie als mens bent.  
 

Ik ben heel benieuwd wat jij van mijn website vindt!

En hoe jij denkt over de onderwerpen waar ik over schrijf en of we wellicht iets voor elkaar kunnen betekenen. Er schuilt echt een hoop schoonheid in het bewust te zijn - er is alleen wat moed voor nodig om dit in te zien. 

 

Voel je vooral vrij om contact met mij op te nemen! En ik kijk ernaar uit ook jou als mens te mogen ontmoeten!

Veel liefs, en een dikke digitale knuffel


Maarten

 

 

 

 

 

bottom of page